TOPPLISTAN

HemHem » Dammprodukter » Dammduk & Lim

Dammduk & Lim

Dammduk i gummi eller Dammfolie i PVC?

När du väljer dammduk, tänk på att köpa en produkt av högsta kvalité. När väl trädgårdsdammen är etablerad är det svårt att byta dammduken. Därför är vårt främsta råd: satsa på en kvalitéts duk från en fackhandlare. Det mest flexibla materialet när du bygger en damm är utan tvekan att använda en dammduk av gummi. Oavsett om du väljer en liten enkel trädgårdsdamm eller en stor KOI-damm har Pondteam materialet. Vi har valt att enbart lagerföra dammduk i 1mm EPDM.

Vår gummimatta rekomenderas av de flesta miljöorganisationer och har ISO 9002 miljöcertifiering. Den är framtagen speciellt till trädgårdsdammar med djurliv och i motsats till geomembran för tex. tak innehåller den inga antimögeltillsatser. .

Greenseals gummiduk, med 30 års garanti är den bästa dammduken som det går att få tag i. Den finns i 0,8 och 1,0 mm mm tjocklek och är helt resistent mot UV strålning från solen. Den är både tålig och lätthanterlig att lägga. Det är en Svensktillverkad gummiduk som uppfyller alla olika miljökrav och testats i många år.

Därför är vår gummimatta den bästa dammduken för din trädgårdsdamm:
– Garanterat giftfri.
– Innehåller inga antimögelpreparat.
– Elastisk (300%).

– Tål kyla ner till -45 grader.

– Elastisk även vid minusgrader, om än något mindre än vid plusgrader.
– Påverkas ej av solens UV strålning dvs den är UV resistent.
– 0,8 eller 1,00 mm tjock, vilket ger ett bra skydd mot mekanisk påverkan.
– Lätt att lägga då den följer dammens konturer oavsett underlag och temperatur.
– Finns som standard i max 14,98 meters bredd.
– 30 års garanti.