TOPPLISTAN

HemHem » Dammprodukter » Rengöring & skötsel

Rengöring & skötsel

Dammar är komplexa ekosystem som ständigt utvecklas. För att säkra en god livsmiljö för växter och djur så måste de skötas om. Oases Aqua Activ-produktgrupp innefattar allt du behöver för att vattenkvaliteten ska hållas på topp.

Läs mer om produkterna i den senaste produktkatalogen.

Slamsugare
En slamsugare fungerar som en vanlig dammsugare med skillnaden att du använder den för att suga rent på dammens botten, där döda plantor och fiskavfall annars samlas och binder syre.

PondoVac slamsugare finns i en enklare classic-modell och den senaste varianten som heter PondoVac 4. Den kommer med olika munstycken, har ett tvåkammarsystem som gör att du simultant kan suga och tömma avfallstanken, går att använda för våtdammsugning inomhus m.m.

Isvaksutrustning
Vintertid så fortsätter aktiviteten i dammen under isen. Vegetationen bryts ned och gaser bildas. Fiskar som övervintrar i dammen kan ej överleva detta, om det inte finns möjlighet för luftutbyte.

IceFree 20 håller en tillräckligt stor vak öppen för att fiskar ska kunna överleva i dess närhet. Produkten är funktionell ner till -20° C.

Utrustning och kläder
Vi har även ett brett urval av verktyg och hjälpmedel för dammskötsel. Vi har alghåvar i olika storlekar gör et möjligt att enkelt plocka upp alger ur dammen, fiskhåvar för att fånga fisk, dammhåvar anpassade för att enkelt kunna svepa över botten i dammen, dammsaxar med långa skaft som gör att näckrosor och andra växter enkelt kan klippas av och avlägsnas ur vattnet samt vadarbyxor så att du slipper blöta ner dig om måste bege dig ner i dammen.

 

2755 kr
från 390 kr
från 115 kr