TOPPLISTAN

EPDM LIM

Bonding adhesive är ett neoprenebaserat bindningsmedel, som är gjort för att fästa gummimatta mot trä, metall, betong, berg eller andra material.
Bonding adhesive 0,20 l
Artnr 20325
210 kr /st inkl.moms

Tillvägagångssätt:

Rör om Bonding adhesivet före och under användning. Om bindningsmedlet utsätts för temperatur lägre än 15 grader Celsius bör det återställas till rumstemperatur före användning.

Torka av EPDM gummimattan från grövre smuts och fasta partiklar med en borste och trasa. Kan vara lämpligt att använda Splice Wash för att rengöra gummimattan. Lägg på Splice Wash på ytan som skall limmas genom att använda en ren bumullstrasa. Skrubba tills ytan får en matt svart färg. Var extra noga vid fabriksskarvar och låt den rena ytan torka.

Den andra ytan som Bonding adhesivet skall appliceras på måste vara ren, jämn, torr och fri från vassa kanter, löst material, olja och fetter. Underlagets yta skall rengöras med en borste eller en ren trasa.

Använd en lösningsresistent pensel för att stryka på Bonding adhesive i ett jämt lager på båda sidorna. Bonding Adhesive måste appliceras likformigt både på gummimattans baksida och på ytan. Låt torka tills det blir klibbigt (15 till 45 minuter). Om det går att röra vid Bonding ashessive med ett finger utan att bli klibbig, är lagret för tunt och ytterligare lim måste läggas på. Den normala täckningen är 1 till 2 m2 på båda sidor, per liter.

Foga sedan samman gummimattan med den andra ytan och pressa ihop skarven ordentligt. När EPDM gummiduken fästs mot underlaget kan vatten fyllas på direkt. Om skarven kommer under vatten eller det riskerar att rinna vatten över skarven skall den förseglas med Lapseal som är ett silikonliknande material i 0,33 l tuber. Lapseal läggs som en kittrand på skarven så vatten inte riskerar att rinna mellan gummiduken och underlaget.

Obs! Utspädning av Bonding adhesivet är inte tillåtet.

Förvaring:
12 månader vid förvaring i obruten förpackning och i rumstemperatur. Undvik solsken tills varan är helt klar att användas.

 

Lämna ett omdöme

1 2 3 4 5

Leveransinformation

Läs mer om våra leveransvillkor i våra köpvillkor.

1 1 2 2 3 3 4 4 5 5
(0/5)
Bli först med att betygsätta.

Andra varor från samma varugrupp

170 kr

Andra varor från samma fabrikat

från 2795 kr