TOPPLISTAN

Hem Hem » Dammprodukter » Tryckfilter » BIOCLEAR XL 40000

BIOCLEAR XL 40000

BioClear XL är en ny typ av filter som passar större dammar med mycket fisk eller där belastningen är hög. De större modellerna kombinerar filtersvamparnas stora fördel med Beadfiltrens stora nedbrytningsförmåga. Det bästa av tvä världar när det gäller filterteknologi!
Tryckfilter Bioclear XL 40000 - 55w UV-C
Artnr 40211
7915 kr /st inkl.moms

Bioclear XL 40000 är ett tryckfilter med inbyggd UV-C enhet.

Filtret har flera finesser som inte är självklara för ett tryck eller Beadfilter. Bioclear XL 40/80000 kombinerar en del unika egenskaper och tar vara på de olika filtertypernas fördelar.

1. Det kan enkelt rengöras genom backspolning och en rengöringsvev. Filtret behöver inte öppnas för att rengöras. Den nyutvecklade reningstekniken som skrapar av filtersvamparna gör att hela filterytan rengörs inte bara hälften som när de trycks ihop. Smutsen kommer ut hel istället för som stoft.

2. Det är försedd med ett inbyggt UV-C på 55 W som har en HQ2 lampa tillverkad av kvartsglas, vilket gör lampan effektivare än lampor tillverkade i vanligt glas.

3. Enkelt att kontrollera att UV-C lampan lyser. Ett blått sken på toppen av behållaren indikerar att lampan lyser

4. Filtermediat av Kaldnestyp som ligger längs sidorna på filtret i en särskild kammare garanterar en stor filteryta. Då filtersvampar används som förfilter behöver mediat ingen mer rengöring än normal backspolning. Det behöver inte rengöras under säsongen.

5. Biobollar i botten av filtret är det tredje steget i nedbrytningen och garanterar nedbrytningen av ammonium och nitrit.

Bioclear XL har både större och fler svampar än de mindre modellerna. Genom den nyutvecklade rengöringsfunktionen där man vrider en vev istället för att dra i ett handtag blir rengöringen betydligt enklare. Istället för att svamparna trycks ihop skrapas de av, vilket gör att mer smuts kan backspolas ut från filtret. Backspolningen driver också vatten baklänges genom svamparna så rengöringen både går på djupet och ytan.

Lämpliga tillbehör:

Rekommenderad pump: Superflow Techno Pro 10000-20000.

Rekommenderad slang: 50 mm.

Lämna ett omdöme

1 2 3 4 5

Leveransinformation

Läs mer om våra leveransvillkor i våra köpvillkor.

1 1 2 2 3 3 4 4 5 5
(0/5)
Bli först med att betygsätta.

Andra varor från samma varugrupp

från 7995 kr
från 2270 kr

Andra varor från samma fabrikat

från 2765 kr