031-3301101 Starta projekt här

VILLA FLEX
Varumärke Starka

Färg
Typ
Enhet
Pall
Kvadratmeter
Antal
Summa:
65 kr(inkl. moms)
Vikt:
Fakta
Artnr
1000526
Varumärke
STARKA
Mått i cm
400x200x180
St / m2
14
St / pall
40
Vikt i kg/ styck
34
Volymvikt i kg
Streckkod
Volym
Laddar produktrecension och betyg ....

Produktinformation

Muren som är vad den heter. Tack vare smart design kan den tjäna en mängd olika syften. Använd den som stödmur, som en plats för gröna fingrar, eller bara njut av den som den är.

 

Här är det din egen kreativitet som sätter gränserna.

 

Flex by Starka™ är en stilren mur med ett modernt uttryck som också kan användas som ”green wall” och nyttjas för växtodling/kryddodling. 

 

Denna flexibla trädgårdsmur kan fyllas med makadam och kombineras med geonät för att även användas som stödmur för att ta upp höjdskillnader. Blocken är vändbara och kan förses med en insats för plantering av växter och belysning, vilket skapar liv och ljus på uteplatsen.

Lätt att montera – lätt att tycka om

 

Lättmonterade Villa Mur Flex består av hålblock och massiva, hel- och halvblock. Hålblocken används som byggstenar och planteringsblock. Massivblocken används som avrundning av övre lavet om du vill ha en jämn mur utan överliggande toppsten. Komplett monteringsanvisning finns i separat PDF här ovan.

Och du, kom ihåg att göra 10 cm uppehåll på lim när du limmar det översta lavet. Det gör att eventuellt vatten inte ska bli stående och riskera frostsprängning.

 

Planteringstips!

 

Planterar du i murens topp kan du fylla makadam längst ner, lecakulor i andra eller tredje lavet, sedan jord och slutligen växten. På så vis får du större vattenmagasin (2-3 st block djupt) till växten. Väljer du att rotera murblocket 90 grader använder du med fördel vår planteringsplåt som håller växten och jorden på plats. Du kan givetvis plantera krukväxter i din nya trädgårdsmur, men om du vill slippa vattna så mycket väljer du med fördel sorter av sedum, fetblad och kärleksörter.

Tänk på att använda helblock vid avslut eller hörn. Då får du en snygg, jämn yttersida!