Kontakta oss

info@stenvaruhuset.se
031-3301101
031-3304600

Besök oss

Storås Industrigata 14 
42469 Angered.
Karta

Så här handlar du

Vi har ett stort sortiment av produkter. I webbshoppen har vi gjort ett urval av produkter som vi normalt lagerför. Vi har valt ut de produkter som håller hög kvalité till ett rimligt pris.

I vår webbshop kan du skapa ett konto, logga in och spara dina offertförfrågningar. Om du önskar pris på material och leverans är det enklast att använda utcheckningen för att skicka din förfrågan till oss. Vi återkommer med en exakt offert och bästa möjliga fraktlösning. Vår målsättning är att återkomma med offert senast inom 24 tim.

Om du önskar att komma i kontakt med oss för ett helhetspris inklusive installation ber vi dig att använda formuläret som du hittar här

Vanliga frågor

Jag har köpt en betongmarksten, varför får jag färgskiftningar i stensättningen?
Färgskiftningarna är lite av stenens charm. Många produkter är melerade i två olika färger för att ge en levande yta. Om du köpt produkterna vid olika tillfällen kan dock förändringar i färgen uppkomma vid olika körningar i våra två fabriker. Har du flera pallar rekommenderar vi att du plockar stenen från alla pallar samtidigt vid läggning så att skiftningarna sprids ut jämnt i ytan.

Vilken sten skall vi välja?
Vad har ni för typ av hus ? hur ser omgivningen ut? Det är viktigt att stenen känns rätt i just din trädgård. Idag finns det ett jättestort utbud av betongsten och natursten. Till en slingrande trädgårdsgång väljer man med fördel en mindre marksten som det är lätt att svänga med och undviker därmed därmed mycket sågning. Till stora altanytor eller poolytor är det vackert med stora plattor i betong eller natursten. Blanda gärna natursten och betong i din trädgård.

Skall man välja betong eller natursten?
Granit, skiffer och kalksten är exempel på natursten som används i våra trädgårdar, priset på natursten är oftast högre , men har en nästan obegränsad livslängd och får en vacker patina med åren. Betongprodukter tillverkads av cement och sand. Produkterna tillverkas maskinellt i stora serier, och ett otal storlekar med varierande färg och ytstruktur. Kvaliteten är god och har en lång livslängd.

Vad skall det vara för material under marksten och plattor?

För gångytor, gräv ut ca 20-25 cm. För körytor, 30-35 cm. Lägg en fiberduk mot jorden, för att separera jord och bärlager och därmed motverka sättningar. Fyll på med bärlager, 10-15 cm för gångytor och ca 30 cm för körbara ytor (personbil). Packa bärlagret med en markvibrator s.k. padda. Täck med ca 3 cm stenflis fraktion 2-5 mm och sedan markstenen. För mer information hänvisas till monteringsinstruktion i vår broschyr.

Varför blir det vita fläckar på mina betongplattor?
Det är kalkutfällningar. All cement innehåller kalk och i betongens härdningsprocess kan kalken fälla ut. Dessa fläckar försvinner så småningom genom slitage. För att snabba på slitaget kan man borsta ytan med fin sand. Man kan också använda produkter med 10-20 % lösningar av citronsyra eller saltsyra. Händer och ögon måste skyddas. spola noggrant med vatten efteråt.

Kan man returnera sten som blivit över?
Det går bra om det är en lagervara. En returavgift på 30 % dras av från varans pris såvida det inte är obrutna pallar, då tar vi ingen returavgift. Returfrakten står kunden för.

Hur gör man rent sina plattor?
En regelbunden rengöring med vatten och borste fungerar bra. Är området utsatt för mycket smuts eller alger kan det rengöras med alg-och mossrengöringsmedel . Dom flesta antialgmedel är långtidsverkande och rengör på djupet. Var försiktig med högtryckstvätt på betongplattor. Det kan förstöra ytan och kan dessutom göra så att smuts lättare fastnar i porerna.

Hur får man bort ogräset mellan plattorna?
Det bästa är att rensa bort det mekaniskt, enfogrensare på skaft är ett bra hjälpmedel. Duscha med ogräsättika. Man kan bränna bort med gasol. För att förhindra ogräs i fogen bör man använda fogsand. Det är jätteviktigt att man hela tiden håller fogen fylld med fogsand så att ogräset inte får fäste. Det finns ogräshämmande fogsand som är så basiskt att ogräset ogärna växer. Man kan också använda en hårdfog. Flexibel hårdfog ger en hård fog, men mjuknar och formar om sig när det regnar. En 1-komponent hårdfog härdar med luften och förblir hård, även när det regnar. Fogen släpper igenom vatten och har en viss elasticitet.

Vilken sten skall man ha på garageuppfarten?
När det gäller uppfarter är det viktigt att tänka på materialval och tjocklek i förhållande till stenens storlek. Man kan välja en mindre marksten i betong, då räcker det med 5 cm tjocklek. Väljer du större plattor än 35x35 cm måste man öka tjockleken. Smågatsten i granit passar utmärkt till uppfarten. Var extra noga med att underlaget blir stabilt och att fogbredden är minst 3 mm.

Hur tjockt lager ska man ha med dekorsten?
Det beror på storleken på dekorstenen. En tumregel är att det ska vara dubbelt så tjock som den största stenen i fraktionen. T. ex. Fraktionen 16-32 mm, då bör du ha ca 32 + 32 = 64 mm.

Vi har en uteplats med marksten. För två somrar sedan började vi få vit-gråa prickar lite överallt som ser inte bra ut. Det går inte att få bort dom med hobbyhögtryckstvätt, hård borste eller rengöringsmedel. Vad är det för prickar och hur får jag bort dom?
Det låter som om du har fått en typ lav på din beläggning, dom är ofta vita eller grå/vita och är väldigt svåra att få bort med vanliga rengöringsmedel. Använd ett speciellt medel avsett att användas mot lav. Finns flera olika varianter t ex. grönfri, fulstopp och tak och stenrent. Följ instruktionerna noga (och kom ihåg att det är långsamtverkande) och du kommer att se en förändring över tid.

Tillagd i varukorgen