Köpvillkor

Priser
Alla våra priser gäller fritt vårt lager i Angered, utanför Göteborg. Vi reserverar oss för eventuella sortiments-, pris och momsförändringar utom vår kontroll. Alla produkter annonseras per styck i webbshopen om inte annat anges. För attt jämföra m2 pris, multiplicera styckpris med "antal per m2" som stå angivet i produktinformationen.

Leveranstid
Lagervaror levereras normalt inom 2-5 arbetsdagar. Ej lagervaror levereras normalt inom 5-10 arbetsdagar. 

Pallbrytning
För ej lagervaror tillkommer en avgift på 400:- vid köp ej hela pall. Detta gäller även direktleveranser från fabrik.  

Storsäck
Storsäck = BIG BAG, kostar 300 kr/säck inkl moms och då ingår själva arbetet att fylla säcken. Storsäckar är engångsprodukter och tas ej i retur.

Lastpallar
EU-pallar debiteras med 188:-. Om retur av EU-pallar sker inom 3 månader krediteras dessa med 95:-. Engångspallar debiteras ej och tas ej i retur.

Reklamationer
Innehåller varan fel skall reklamation omgående göras till Platt-Tjänst. För konsumenter gäller konsumentköpslagen, för övriga som inte omfattas av denna (företag, myndigheter, övriga) gäller ABM 92.

Reklamation efter att varan lagts/använts eller fel som borde upptäckts genom undersökningsplikten godkänns ej. Vi rekommenderar att beställa i god tid då oväntade leveransförseningar av olika orsaker kan uppstå. Det är därför viktigt att hantverkare inte beställs förrän varan mottagits, inspekterats och godkänts. Platt-Tjänst AB kompenserar inte för merkostnader för hantverkare som bokats innan leveransen godkänts av er. 

Returer
Endast lagervaror tas i retur. Ej specialbeställda produkter. Vid returer står kunden för kostnaden av återfrakten och en returavgift på 30 % av priset på varan avdrages. Varorna skall levereras i oskadat originalskick.

Ångerrätt / Öppet köp
Enligt distansavtalslagen har du som konsument rätt att ångra ditt köp utan speciell anledning inom 14 dagar från det att du tagit emot varorna förutsatt att varan returneras i originalskick och i oskadad originalförpackning. Kunden står för såväl returfrakten som den ursprungliga frakten. 

Färgavvikelser
Färgavvikelser kan förekomma, även på samma leverans och tillverkning. Det är därför en fördel att blanda sten från olika pallar vid läggning, för att få en positiv färgskiftningseffekt i beläggningen. 

Kalkutfällning på betongprodukter
Kalkutfällning kan ske i samtliga betongprodukter, men är inte reklamationsgrundande. Utfällningen har ingen betydelse för stenens hållbarhet eller styrka och betecknas ej som produktionsfel eller kvalitetsnedsättande. För utomhusprodukter försvinner de så småningom naturligt.

Lossningsskador
Tänk på att våra lastbilar är tunga. Markskador som uppstår då lossning sker på av kund angiven plats, ersätts ej. Lossningen gäller för en angiven plats. Om lossning ska ske på flera platser debiteras detta. Om chauffören som har lossningsansvar anser att anvisad plats är oåtkomlig förbehåller vi chauffören rätten att lossa godset på närmast lämpliga plats.

Tillagd i varukorgen