Granitkeramik

Vackert, tåligt och underhållsfritt. Dessa plattor är oerhört hårda och täta, vilket ger en yta där smuts har svårt att tränga ner. Keramik är ett naturmaterial som för tankarna till södra europa. Med måtten 60x60 och en jämn tjocklek är de mycket enkla att lägga - det går fort. Lägg med en liten fog på 2-4 mm. Passar på altaner. För garageuppfarter finns en tjockare variant att beställa, eller lägg dessa i bruk.

Granitkeramik är en typ av keramik tillverkad av porslinsleror. Granitkeramiken är vår tåligaste keramik. Plattorna kan efterlikna andra material, så som natursten, trä och tyg. De är oglaserade, polerade eller glaserade och kommer i stora format.

Hur tillverkas Granitkeramik?
I de södra delarna av Europa och andra delar av världen är det inte ovanligt att granitkeramik används som golvbeklädnad i hela hemmet. Granitkeramik tillverkas genom torrpressning under högt tryck i temperaturer upp mot 1400 grader. Vår granitkeramik tillverkas i Italien.

Hur gör man rent Granitkeramik?
Kakel, granitkeramik, glaserade och andra tätsintrade plattor Rengör med vatten och ett svagt alkaliskt rengöringsmedel, till exempel Allrengöring. Använd aldrig fetare rengöringsmedel, som såpa, då den ger en tunn beläggning på plattornas täta yta som smuts lätt kan fastna i.

Tillagd i varukorgen